Filosofi,  Poesi

Noter om etik og forfald

Noter om etik og forfald

Hvis du ikke kan li’ lugten i bageriet, skulle du nok ha’ tænkt på det, inden du slog et for stort surdejsbrød op og lavede kage i eget moralsæt.

Det er med løgnen som med hæleren og stjæleren.
Formidleren af løgnen er lige så god som fabrikanten af løgnen.

Vis mig dine sym- og antipatier, og jeg skal sige dig, hvem du er.

Ureflekteret sympati og antipati er ikke gratis. Der følger en pakke med. Du kan smide pakken over i hjørnet, men en dag bliver du nødt til at åbne den. Du vil uden tvivl blive overrasket.

Hver gang, du med ord og mening tilkendegiver din hyldest, godkendelse eller blot stiltiende ser bort fra Imperiets forbrydelser, dør der et menneske derude!

Når du mener, du danner en mening på baggrund af din antipati mod dine hade-ikoner, fornærmer du ikke bare andres intelligens men også din egen.

Dirty Harry sagde det: Meninger er som røvhuller, alle har et.

De mener som udgangspunkt, at de har en mening. Her har du valget mellem at mene det samme eller det modsatte, begge på deres præmisser. Du kan også vælge at afprøve, hvorvidt de overhovedet har en mening, eller om de bare har åbnet for deres røvhul.

Du har ikke fortjent den mening, som du ikke har dannet.
En dannet mening forudsætter et stykke hjemmearbejde.

Dine fjenders fjende er din foreløbige ven. Når jeres fælles fjende er overvundet, så ser I hinanden i øjnene og tager den derfra.

Moral er en underlig størrelse. Den synes at gælde et strengt moralkodeks for andre men et mildt og overbærende for én selv.

Du kan fornægte virkeligheden i lang tid. Hvad du ikke kan fornægte, er konsekvenserne af at fornægte virkeligheden.

Vi så det ikke komme. Da det kom, anede vi ikke, hvad der ramte os mellem øjnene. Det hedder Nemesis.

Det, man siger, er man selv.
Den, som fisen lugte kan, den er fisens ejermand.

Det er nemt at se splinten i din næstes øje men svært at se bjælken i dig eget.

Det kaldes en projektion, når nogen misbruger andre i deres egen film.

Ideologi har ikke blot visse lighedstræk tilfælles med religion, når det er værst. De har SAMTLIGE karateristika tilfælles!

Undervurder ikke betydningen af hykleri indenfor religion og politik. Hyklerne træder hinanden over tæerne for at komme til, og deres grænsepæle er flytbare herfra og til evigheden.

Hvis man kan fremstille sig selv som et stakkels uskyldig offer, har man per definition ret. Strengt taget behøver man blot at fremstille sig selv som en, der solidariserer sig med stakkels uskyldige ofre for per definition at have ret.

Politisk korrekthed er et styresystem til at vride armen om på meningsdannelse og moral ved hjælp af emotionerne skyld, skam og frygt. Det er den værste for tyranni, der findes, for den forfører os til at tyrannisere vores egen nabo. Derudover er det den mest uærlige form for tyranni, der findes, for den vil ikke være ved, hvad den har tænkt sig at gøre ved os.

Menneskelig ulykke er den største industrielle operation med den mest givtige businesscase på planeten Jorden. Der kan ikke tjenes penge på menneskelig trivsel.

Hvis du kalder dig selv for venstreorienteret og mener, at du alene på baggrund af den betegnelse har et højere moralsk niveau end en person, du kalder for højreorienteret – eller omvendt! – så er det værd at overveje at gå efter betegnelsen velorienteret.

I en Verden af uvirkelighed, uforståelighed, uoverskuelighed og uigennemsigtighed har vi tilladt en klasse af mediokrater (eng. mediocracies, da. middelmådigheder) at fortælle os, hvad det hele går ud på.

Mennesker der ikke forstår Verden og Virkeligheden vil være tilbøjelige til at klamre sig til afstumpede forklaringer, tro på ideologer, hyklere og charlataner og forfalde til had, som de ikke aner, hvor kommer fra eller hvor de retter.

Hvis vi i for lang tid har omgivet os med folk, udvalgt for deres mere-end-villighed til at bekræfte os i alt, hvad vi holder af at tro og mene, vil det gå os som tyrannen, der mistede grebet om virkeligheden og hengav sig til selvbedraget. En dag passede nøglen ikke til hoveddøren.

Mennesker i flok er som bavianer. Vi kan godt lide at blive kløet på ryggen. Kollektiv meningsdannelse fungerer som bavianer i flok. Hvis du klør mig lidt, så klør jeg dig lidt, og så behøver vi ikke at tage stilling til noget, der er mere påtrængende end at blive kløet i vores erogene zoner.

Hvis du i et svagt øjeblik har ladet dig kompromittere for egen vindings skyld, har du åbnet dørene for alle former for udnyttelse til formål, du ikke anede eksisterede, og som aldrig var i din interesse.

Du er, hvad du spiser. Det gælder også for den informative fødekæde. Lad være med at æde junkfood, undgå vanedannende og toksiske tilsætningsstoffer og vær opmærksom på falsk varedeklaration og sidste salgsdato.

Forskellen på løgn og sandhed er, at løgnene skal fornys hvert sekund i hvert minut i hver time hver eneste dag året rundt i generationer. Sandheden opretholder sig selv, når den først er ankommet.

Definitionen af en politisk beslutning er alt det, der holder beslutningstagerne ved magten. Andet motiv findes der ikke for de, der er kommet frem til, at magt er selve formålet med politik.

Repræsentativt demokrati handler om afgivelse af sin stemme. Hvis stak mennesker ved en valghandling foretager stemmeafgivelse og lader en anden person med tildelt magt tale for dem, har de ikke længere deres egen stemme. Det må være et Dødens Folkestyre, hvor menneskestemmen stedes til hvile i en stemmeurne.

Medierne er korrupte, fordi de fremhæver sig selv som den 4. statsmagt, der vil være i stand til at holde Staten i ørerne på borgernes vegne, men har ladet sig købe og afbetale til at tjene både stat og virksomheder i borgernes disfavør, hvis der er penge i det.

Korruption er ikke blot bestikkelse. Det er misbrug af en magtbeføjelse, som man har fået tildelt til på vegne af andre for andre i form af et hverv, hvilket man herefter misbruger til egne formål og i andres disfavør.

En særlig udsøgt og udspekuleret taktik indenfor for overgreb på mennesker består i at vende forholdet mellem offer og bøddel på hovedet, så offeret får skylden for bødlens ugerninger. Bødlen får dernæst tildelt medlidenhed, fordi han blot vil det godt, mens offeret begår den forbrydelse ikke at værdsætte hans velgørenhed, hvorfor han bliver straffet – med døden efter først at have betalt for sin egen begravelse.

Videnskab bygger ofte på en videnskabelig artikel, som en enkelt person skrev engang, og som efterfølgende er blevet citeret af alle andre. Hvad alle andre ikke fik gjort dengang eller sidenhen var at efterprøve, om præmissen for tesen og alle de lag, der byggede sig udenom, var holdbar. Hvad nytte er det at stå på skuldrene af kæmper, hvis kæmperne har fødder af ler?

Hvis de kalder dig navne, så lær dig selv verbal aikido.
De siger konspirationsteori – du beder dem om at forklare deres tilfældighedsteori.
De kalder dig for fascist – du beder dem lige om at definere begrebet, så I bedre kan tale sammen.
De siger: Nå, så mener du nok også, at … Du frabeder dig at blive citeret for noget, du ikke har sagt og forklarer dem, hvad en stråmand er for en logisk fejlslutning.

De kalder folk for konspirationsteoretikere. Du giver dem janteloven-update:
Du skal ikke tro, der findes sammenhænge.
Du skal ikke tro, du kan få øje på sammenhænge (1. selvmodsigelse).
Du skal ikke tro, du kan tale om sammenhænge (2. selvmodsigelse, for sammenhænge fandtes jo ikke).
Du skal ikke tro, vi vil lytte til dig, når du taler om sammenhænge.
Du skal ikke tro, du har lov til at forlange sammenhænge (der kom den så).
Du skal ikke tro, at du kommer nogen vegne, selvom du fandt sammenhænge (her røg kæden af for dem).

Hvis det første, der ofres i en krig, er sandheden, hvordan kan det så finde sted, at løgnerne straks efter krigens afslutning lige pludselig begynder at tale sandt og skrive historiebøger om det?

Der ville ikke findes krige, hvis der ikke i forvejen fandtes våbensmede, pengevekslere, tyveknægte og tronranere. Ingen andre har så råddent et tankesæt, at de anser døde mennesker på en slagmark som en del af deres kundekreds. Det skulle da være gulashbaroner.

—– o —–

Download OVERETAGEN som PDF

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *