Historie,  Podcast,  Religion

Esoterica – Det astrologiske kors

Den kristne ikonografi er fuld af obskure henvisninger til alt muligt hedenskab, der efter sigende er ukristeligt og ikke hører hjemme her. Så det er lidt besynderligt, at det alligevel kom med, da redaktionen erklærede deadline.

Måske er der mere end én slags kristendom. Der er en slags for inderkredsen og en slags for menigheden. Vi ser her på fænomenet Det Astrologiske Kors.

Det handler ikke om astrologi som sådan, for det er et seriøst esoterisk område, der kræver lang tids specialstudie. Det overlader vi til astrologer, og held og lykke med at finde hoved og hale bunken af selvudnævnte eksperter og charlataner, der udgiver sig for professionelle.

Det handler om Astroteologi. Her er der til gengæld en stribe lærde (scholars), der har knækket koden. Man kan ikke sige, at der er en ubrudt linje fra originale kilder til i dag, da kirken har mørkelagt området. Det i sig selv er en indrømmelse af, at de har noget i kælderen og skabet, som de ikke ønsker, at vi skal kende til. Hvis vi havde kendt til det, havde folk ikke troet, at de havde brug for kirken i den form, den har udgjort en magtstruktur.

For hvad er kirke og religion i bund og grund, hvis vi ser bort fra institutionen?
Er det andet end et gedigent stykke menneskelig natur – mennesket ER er religiøst væsen – og det at samles i den fælles forståelse for at give plads til Det Højere Væsen? Denne akt af erkendelse af egen natur er med tiden blevet institutionaliseret og monopoliseret. Den er blevet kommercialiseret, politiseret og militariseret. Og er det ikke det samme, der er sket med videnskaben i vor tid – den officielle religionserstatning, den nye sandhedsforsyner?

Se også del 2: Esoterica – Astroteologi i elevatorversion

—– o —–

Download OVERETAGEN som PDF