Poesi

Nysprog, gammelsprog og andre sprogspasmer

Vi taler om:

Ord og sprogligheder, der enten ikke eksisterer eller burde eksistere – hvilket de hermed gør.  
Ord, der ikke kom med, da der var deadline.  
Ord, der havde fortjent en chance, selvom de endte på en lagerhylde.  
Truede ord, der som trængte eller miskendte dyrearter trænger til lidt motion.
Lavprofileret verbalt vrøvl, der uanset dets vrøvlagtighed giver mere mening end det opreklamerede Vrøvl med Kæmpestort V, som vi drukner i for tiden.

Med digterisk frihed og i ikke-alfabetisk rækkefølge.

Der foregår en krig på ord, sprog og mening i denne verden.
Ord er blevet til masseødelæggelsesvåben.
Verbalforureningen har nået et klimaks.
Vi kan ikke længere sidde det overhørigt.

Konformitets-terrorist

En velmenende behavoristisk amatør-politimand m/k, der ser det som sin opgave at få sine medmennesker til at indordne sig under det narrestativ [se dette], som hænger ud som det officielle, opstyltede banner, den rigtige fortælling om de forkerte ting eller den forkerte fortælling om de rigtige ting. 

Konformitets-terroristens foretrukne værktøjer er jantelov, politisk korrekthed, skyld, skam og frygt og decideret dårlig mental ånde. 

Konformitets-terroristers værste mareridt er, når nogen eller noget unddrager sig social kontrol. De taler gerne om social konstruktion som noget, de med deres brilliante intellekt og påståede kritiske sans har gennemskuet. De taler nødigt om, at deres agenda just er: social kontrol, med dem som kontrollerende kommissariat [se kommissær].

Narrestativ

En narrøv kom til at stave narrativ forkert, hvorved det perfekte begreb opstod for den syntetiske 2D-virkelighed, som vi officielt er udstyret med. 

Begrebet er i familie med historieskrivning [se Ordbog over nysprog]. Betegnelse for fortællinger om det forgangne, der er så kunstige, at de har brug for et stativ, for at de ikke skal skvatte sammen.

DM i svagpisning

En konkurrence indenfor nyhedsformidling, der drejer sig om, hvem der kan levere et stykke information, der indeholder så lidt, så irrelevant eller så fordrejet information som muligt. Informationernes svar på rejeost – en halv reje sovset ind i 300 g affaldsost + diverse tilsætningsstoffer og sødemidler.  

Hvert år uddeles der en rejeost-pris på Café Den Gyldne Reje på Hawaii. I år gik den til Dagbladet, der havde taget en baby-fjordreje, fjernet j’et i fjordreje og pumpet så meget vandt i, at den antog størrelse af en hummer.

Pulagtighed

En særlig form for -agtighed blandt individer tilhørende det samme segment af uvidende godtroende, der har tilladt adgangen til deres mentale og begrebsmæssige bagdel at blive penetreret. Hvis du sutter mig på min dertil indrettede begrebslighed, så lover jeg at pule dig i din dertil indrettede uforståelighed, hvorved vi begge er lige fucked-up. En wank-wank-siuation.  

Kvalitetssikring af det totale idioti.

Janteteori

Du skal ikke tro, at du kan stille et berettiget spørgsmål. 
Du skal ikke tro, at du har ret til at kræve et berettiget svar. 
Du skal ikke hævde, at vi er forpligtede til at levere et svar overhovedet. 
Du skal ikke tro, at sporadisk tilstedeværelse af menneskelig samvittighed forpligter os til at deltage i det latterlige, umoderne moralcirkus.

Moralrelativisme

Vi er de moderne.  
Vi er de moralsk frigjorte.  
Vi er frigjort fra moralsk ansvar. 
Vi ved, hvordan man påfører moral en dertil indrettet gummiparagraf.  
Endvidere ved vi, hvordan man virtuelt gør andre ansvarlige for noget, som vi har gjort mod dem.

Modernitet

Først fik det prædikatet det nymodens pjat. Det var noget tøjeri. 
Så blev det forherliget i takt med, at fremsigerne af udtrykket det nymodens pjat blev stemplet og hånet som nogle gamle, latterlige og bagstræberiske røvhuller. 
Der var ingen grænser for, hvor herligt og fremskridtsvenligt Det Moderne Gennembrud var. Det store kulturmord var startet. 
Så blev det nymodens pjat til en træt parodi på sig selv, og modernisterne forsøgte en feberredning ved at kalde det postmoderne. Det store kulturmord var blevet slattent og skingert. 
Engang, i en ikke så fjern fremtid i en ikke så fjern galakse, vil man omtale det nymodens pjat som en pinlig parentes i menneskehedens historie. 

Kult-ur

Et eksempel på, hvad der kan ske, når man deler et ord forkert.  

Vi ser alligevel et stort alter med en sær kollage. En kæmpe, grotest skulptur i midten af et springvand – man kan næsten sige en svulptur – der forestiller Kronos, der æder sine egne børn. I sin venstre hånd holder han et stopur og hans fede, saturniske krop er omkranset af den lidende menneskehed, der stæser rundt for ikke at komme for sent på arbejde, aflevere eksamensopgaver til tiden, rage til sig inden lukketid eller bare nå at dø, inden det er for sent.

Sam-vittighed

Lad os være en vittighed sammen, så har vi det meget bedre. 

Et decideret truet ord, der i løbet af kort tid vil glide ud af det danske sprog ligesom ihvorvel og desformedels al den stund – al den stund, at ingen ved, hvad det betyder længere. 

Her vil det havne i et verbalt rarietetskabinet sammen med kondemneringsramte ord som sandhed, ære, Gud, Konge, Fædreland, nation, modersmål, troskab, pålidelighed, fællesskab, næste, nabo, fromhed, ydmyghed, mandlighed, kvindelighed, barndom.

Landskabsarkitektur

Hvilken herlig beskæftigelse! Forstå mig ret, de naturlige landskaber gik af mode, det siger sig selv. Naturen gik på pension i moderniteten. Jorden blev fladgjort af landbrugsmaskiner og bulldozere. Byerne begyndte at ligne parkeringspladser. Folk begyndte at kede deres dertil indrettede i laser over fladheden. 

Hvad er problemet? Fladhed er jo hensigtsmæssigt, det er en administrativ forudsætning, vi i Dansk Jurist og Ønonom-forbund elsker fladhed! 

Spørg ikke om hensigten med hensigten og hvor-var-det-jeg-kom-fra.  

Altså, de naturlige landskaber gik af mode, så her kommer landskabsarkitekturen ind i billedet. Vi designer små forhøjninger og fordybninger (ikke at forveksle med fordybelser), kunstige bakker, kunstige søer og kunstige vandløb.  

Mellemnavnet på vores firma er ‘kunstig’. Mordet på det naturlige landskab er vores levebrød. Jo flere bulldozere og traktorer med dobbelthjul, jo flere gennempulede forstadsmiljøer, jo flere overbebyggede brokvarterer, jo flere røvkedelige, byggemodne tidligere pjøjemarker – des flere landskabsarkitekter.

Enhedsskolen

Et grænsepædofilt og totalitært tiltag fra Staten for yderligere at reducere børns samvær med deres forældre. Endvidere et tiltag for at forhindre, at der findes andre voksne med indflydelse på Statens ejendom = børnene og den særlige gruppe af ensrettede pædagoger og lærere, der er tilknyttet den nye enhedsskole. 

Vi, der går ind for, at børn – de små svin – velafrettes til at fungere i det kommende globalfascistiske totalsamfund, den globale landsby, anbefaler også, at hjemmeskoling gøres strafbart og at der indføres enkønnethed efter svensk mønster, så drengene kan blive gode feminister og pigerne kan blive gode beton-lebber. Der bør fra starten af undervises i alle de muligheder, der findes for at have et køn. 

Der skal endvidere forefindes ligelig fordeling af børn med alle hudfarver i hver klasse, hvilket betyder, at der må importeres et par millioner fra de varme lande. Børn skal lære, at deres kultur og traditioner er noget bras. Vi har meget at lære af de skønne kulturer, hvor fx unge mænd i flok ikke anser massevoldtægt som et problem. Ligestilling er en kerneværdi, der med vold skal formidles til de kommende generationer. Begrebet velbegavet er herefter afskaffet, for ingen bør stikke ud fra fladheden [se landskabsarkitektur].

Slangeoliefabrikant

Kom nærmere, kom nærmere, de herrentimmere og fruenskaber, dumskaber og råddenskaber, klædeskaber og uægteskaber, kladdedaskere og kludedukse, vold-skabere og valg-skubbere, pillepushere og pøllepressere. Kom ud og ind ad skabet og skab jer efter værste beskub. Skyldenmisse og Kölnerwasser, narremesse og narrefisse, narrestativer [se disse] og neurotoxiner [se vacciner], genmalificering og gentraumatisering. 

Kom nærmere, kom nærmere, ondskaber, omskabelser, skabagtigheder, øgleskabninger og andet udskrab. Med dette Fluidum de Luxor kan enhvert udhængsskab fra det dårlige selskab selv bestemme, hvor skideskuret og skrøneskabet skal stå.  

Jeg lover jer guldstøv og gældsstøv og grøn forskønnelse, jeg garanterer Goldmann Sucks og grøn-i-hovedet misundelse. Kom nærmere … 

Vacciner

Vacca: italiensk for ko. Det startede som udkog af stoffer fra køer og heste og har sidenhen udviklet sig til en klam suppedas af alt, der kan tænkes at være skadeligt for den menneskelige organisme solgt som noget, der hævdes at beskytte mennesket mod alt, der kan tænkes at være skadeligt for den menneskelige organisme.
Det giver fuld og klar mening … 

Hvis du vil vide, om vacciner er godartede eller skadelige for dit spædbarn, der bliver udsat for en serie af disse vacciner, skal du blot spørge din familielæge, om vedkommende ikke i korte og præcise vendinger kan fortælle, hvilke stoffer, der befinder sig i den vaccine, han/hun anbefaler for dit barn og hvilken formodet gavnlig virkning, disse stoffer har på dit barns senere liv.  

Vi skal ikke her give dig svaret på spørgsmålet men blot opfordre til, at du lytter nøje og intenst til svaret. Du vil muligvis blive overrasket over, at lægen = den praktiserende videnskabsmand ikke aner sit levende råd om, hvad det er, han/hun anbefaler og på det nærmeste befaler for sine patienter og deres forældre. 

Som tillægsspørgsmål kan du spørge lægen om lægevidenskabens historie (alleopatisk medicin) og dets forbindelse til olieindustrien og dets udspring kaldet medicinalindustrien, hvorved du vil få at vide, at det havde han skam ingen anelse om. Og fordi han ingen anelse havde om det, eksisterer det ikke [se: Strudselogik]

Alt godt fra havet

Goddag, jeg vil gerne have en ristet søpølse. 
Sågerne, skal det være med blærerøvstang og det hele? 
Hvad er det grønne der? 
Det er ny nordisk grønalgepesto med andemad. 
Det lyder sørme godt. Kan man få lidt syltede tanglopper på? 
Ja, og vi har også en god palæo-chili lavet på brandmand. 
Fino, og så en Congobajer. 
Det har vi så ikke lige, men vi har en fritgående, håndholdt shake af elektrisk ålegræs og økologi-katastrofisk spildolie med afskum af havskum.

Logik for skumbananer

Hvis et system ikke virker, må det være fordi, der ikke er nok system. 
Hvis forbud ikke virker efter hensigten, må det være fordi, der ikke er forbud nok. Alt, der ikke udtrykkeligt er tilladt, er derfor forbudt. 
Hvis hestekure skaber depression, er der tid til endnu en hestekur for at reparere de første. Kuren virkede, hesten kreperede. 
Hvis medicinen giver uhensigtsmæssige bivirkninger, findes der medicin, der modvirker bivirkningerne af bivirkningerne af virkningerne. Kuren virkede, patienten døde. 
Hvis krig skaber konflikter, er løsningen: mere krig. Så kan de lære det! 
Hvis børnene er skoletrætte, er løsningen: helhedsskolen [se denne].

Politisk ateisme

Partipolitik og ideologisk antagonisme er en konstruktion indenfor demokrati. 
Det er opium for folket. Det svarer med alle dets virkemidler til religion, når den glider over til blot at være et styresystem, hvor menneskelig længsel, følelse og frygt bliver udnyttet. 
Alle længsler er reelle. Folk længes efter trivsel, uden nogen konstant vil lægge beslag på dem. Folk længes i sidste ende efter genforening med det universelle. 
Alle følelser er reelle, også en vrede over de totalitære magtmisbrug, som ikke blot tyranner, men også betroede og folkevalgte pampere [se dette] udøver, så snart de ser deres snit. 
Al frygt er reel, for vi lever i tider med folkemord, løgn, overgreb, svindel og korruption.  
Partipolitik, demokrat og ideologisk antagonisme er derfor et ynkeligt surrogat for opfyldelsen af længsler, bekræftelse af følelser og ophævelse af frygt. 
Anbefaling: politisk ateisme.   
Advarsel: undgå den religiøse fanatisme, der kendetegner troende ateister. 
For det er krafteddeme ikke til at holde ud!

Pamper

Voksen person med ble på.

En person, der har påtaget sig en ledelsesrolle som repræsentant for andres interesser, der bruger denne position til at fremme egen bekvemmelighed. 

Et curling-blebarn i lederskikkelse. En forkælet umodenhed, der nyder udsøgte privilegier, men som aldrig skal stå til ansvar – eller rydde op på sit værelse.

Et helt almindeligt fænomen indenfor politisk ledelse. Hvis blebarnet oven i købet har en psykopatisk profil, er vedkommende nærmest selvskrevet til en topposition med ansvar for folks velfærd. Det giver kun mening, hvis vi som borgere i et demokratisk samfund fuldstændigt har misforstået, hvad det højt besungne og nærmest i religiøse vendinger [se politisk ateisme] lovpriste demokrati i bund og grund har som intention.

Måske var der en grund til, at Platon anså demokrati som forstadiet for tyranni. Filosoffen er i dag blevet overhalet indenom, for demokrati nøjes ikke med at være et forstadie. I tider med politisk korrekthed og statssanktioneret terror er demokrati blevet den giftigste og mest passificerende styreform, der tillader næsten frit råderum for en udsøgt og ganske lille herskerklasse + en hel række lakajer i jakkesæt.

Aftenlandet

Manden med det herlige navn Oswald Arnold Gottfried Spengler beskrev i sit både lovpriste, bestselleriske og omstridte hovedværk, Untergang des Abendlandes, civilistationens krise som ikke værende politisk. Det var en åndelig krise. Politik foregår over et spænd af år, Spengler talte om spænd på århundreder. 

Bogen var skrevet færdig, da startskuddet til folkemordets århundrede blev afgivet i 1914. Den udkom, da Folkemord del 1 var slut med den perfide og uheldssvangre våbenhvile, der fandt sted, inden det næste og helt uundgåelige Folkemord del 2. I tider, hvor Folkemord del 3 udrulles, er det værd at studere en forfatter, der så det hele ankomme og beskrev det. 

Spengler anbefalede en form for nationalkonservativ socialisme ikke ulig den, der blev udviklet i 30’ernes Tyskland. Han lagde sig alligevel ud med nazisterne, da han ikke mente, at Fædrelandet havde brug for ‘en heltetenor’, men en rigtig helt. Han nægtede på opfordring af Joseph Göbbels at holde offentlige taler, men debatterede offentligt med Alfred Rosenberg. 

Et gæt, muligvis et kvalificeret. Spengler så altså, at nationalkonservativ socialisme under gunstige forhold kunne være en rigtig god idé. Men han så også, at Aftenlandets Undergang var på trapperne, og at nazismen var udset til at spille en destruktiv rolle sammen med bolsjevismen. Hvad der i fredstid ville have været en god idé, blev i folkemordenes og krigenes tid en katastrofe. Og lur mig, om ikke der var skumle typer, der læste Spengler og tænkte: Her har vi en moderne profet. Lad os sørge for, at hans profeti bliver til virkelighed. 

Korrektheds-dissident

Det modsatte af konformitets-terrorist [se dette]. 
Social-konstruktørernes værste mareridt. 
Ikke at forveksle med den kulturradikale ukorrekthed, hvor et par generationer af intellektuelle bildte sig selv ind, at de talte magten imod, mens de i realiteten selv tilstræbte den. Da de så fik den, holdt de enten påfaldende lav profil eller stillede sig op og storpralede af deres bytte, mens de hånede deres ofre. 
Derfor ved de reelt ikke, hvad de skal stille op med korrektheds-dissidenter. De er så pissed-off over, at disse irriterende typer gør alt det, som de selv hævdede, og stadig hævder, at have patent på, men som er endt i et fælt hykleri. 
Dissidenter i alle lande, foren eder! Og lad så for helvede være med at bekrige hinanden i stedet for jeres egentlige fjende.

Kommissær

Who’s your daddy? 
Hvad mener du, formastelige? 
Du er kommissær, er du ikke? 
Det skulle jeg da nok mene, hvad antyder du hermed? 
Ja, du ved godt, hvad din titel betyder? 
Ja selvfølgelig, det er et ærefuldt tillidshverv, som jeg er valgt til. 
Aahr … det er så ikke helt korrekt, for nu at være lidt diplomatisk. 
Frække fyr, jeg spilder ikke et sekund mere på dig! 
Se, nu sagde du det selv. Her er vi ved at nærme os en definition af begrebet. Ville du gå så langt som til at definere en kommissær som en, der ikke spilder et sekund på andre mennesker, men har et andet ærinde? 
Det kan godt være, du ikke bryder dig om det, men jeg er en del af en ærværdig demokratisk institution og varetager rent faktisk dit tarv, hvis du ellers forstår et sådant fint, gammelt ord. 
Og der beviste du så, at du ikke selv har forstået et så fint og ikke særlig gammelt ord som kommissær. Tillad mig hermed at gøre hr. Højkommissæren opmærksom på, at De ikke er folkevalgt, men udvalgt. De har altså et ærinde. Tillad mig dernæst at gøre opmærksom på, at det ikke særligt gamle ord er af kommunistisk oprindelse og betyder udsending. Hvilket fører os tilbage til udgangsspørgsmålet:
Who’s your daddy?

Strudselogik

Jeg er en afrikansk struds. 
Som struds er min hjerne så lille i forhold til min krop, at jeg ingen anelse har om, at nogen kunne finde på at påstå, at jeg stikker hovedet ned i et hul i jorden, hvis jeg bliver truet.  
Det kunne jeg aldrig finde på. Hvad høvlan tror man er grunden til, at jeg er udstyret med et par overdimensionerede lår, hvis ikke det var for at spæne ud over savannen, som lige lukt ind i helvede? 
I en snæver vending kan skinkerne også bruges til et sæt thai-kickboxing overfor et af de her hugtands-ekviperede møgdyr med manke, der lusker rundt i græsset.
Jeg synes måske snarere, at postulørerne af, at jeg skulle stikke hovedet i jorden, burde overveje, om der ikke er tale om en antropomorfisk projektion af deres egen grundtilstand.

Neanderthaler

Neanderthalmennesket var ikke et menneske. Det var en primat. Der er intet, der forbinder den Cromagnon-mennesketype, der havde 100.000 års sameksistens med disse primater med … disse primater.  

Tilsyneladende bortset fra den oprejste gang. Men heller ikke her er der nogen lighed, for primatens gangart er væsensforskellig fra menneskets. Vi ruller over hælen frem over den ydre del af foden henover den indre del af foden og henover den fremskudte storetå. En særdeles vaklende gangart, der betyder, at vi slider vores knæ op i vores livstid. En primat planter sin hæl og mellemfod direkte på jorden og sætter fra med fem ligestillede tæer. 

Primaten havde tykkere knogler og en væsentlig større muskulatur. Deres lillefingre var på størrelse med vores tommelfingre. Deres hud helede et sår i løbet af ingen tid – vi ville dø af det. De havde pels over det hele, hvilket gjorde, at de ikke gik med tøj. Konstruerede billeder af neanderthalerne med lændeklæde er et propagandistisk forsøg på at postulere, at de var det darwinistiske Missing Link. Det var de på ingen måde, og darwinister har i over 100 år ledt med lys og lygte efter det manglende led uden af finde det.  

Primatens mund gjorde, at den kunne æde/drikke og trække vejret på samme tid, hvor mennesket ville drukne eller kvæle sig selv. Primatens genetik er væsensforskellig fra menneskets. Primatens overkrop er trekantet og deres hofter (Lucy) er bredere. Primatens hånd, ligesom dens fod, består af spredte og kraftige led. De ville aldrig kunne håndtere redskaber som deres udkonkurrent, Cro Magnon-mennesket, der på trods af dets langt svagere fysik outsmartede dem. De ville aldrig kunne kaste et spyd, for eksempel. 

Den menneskelige fysik, nervesystem, hjerne og genetik er ikke bare en modificering, men en total re-design af primatens/neanderthalerens/big-footens/sasqatwans/yetiens. 

Primaten, kaldet Neanderthaleren, beskrives som et forstadie, men det er endnu ikke lykkedes videnskaben at gøre rede for, hvordan det skal forstås. Darwin indrømmede det selv (så meget må man give ham). Da han studerede livet på Galapagos, studerede han mikroevolution. Sammenhængene i de abrupte makro-evolutionære spring var han aldrig i stand til at forklare. Udover primater, gælder det også husdyrene. Deres genetik er uforklarligt væsensforskellig fra vilde dyrs.

Fandt der en indgriben sted engang i menneskets og dyrenes historie? Mennesket er et makroevolutionært spring. Pludselig, og uden mellemled, var det fuldt færdigt. It’s a miracle!!

DAMP

Jeg er en dampmaskine.  
Jeg kører ud af en streng mod min egen udbrændthed. 
Jeg opfører mig ifølge termodynamikkens prætentiøse 2. Lov. 
Jeg er Universet, der blev tanket op engang.  
BigGangBang er mit kælenavn. 
Når tanken er tom, rammer jeg muren. 
Min menighed er Dødens Kult. 
Jeg er en universel lov, Amen! 

Jeg er et DAMP-barn. 
Jeg kører ud af en streng, indtil alt inventar er splittet ad. 
Jeg opfører mig ifølge psykiatriens profitable udvidede bibel. 
Jeg blev vaccineret, fik industrimad og blev udsat for beskidt elektricitet. 
BabyGoneBizar er mit kælenavn. 
Når tanken er fuld, går jeg amok. 
Menigheden består af diagnosticerede damplinger. 
Jeg er en af klienterne i det udvidede behandlersamfund. Amen.

Luderstof

Der var engang, hvor udtrykket betegnede et afgrænset område af en avis. Det var som oftest noget, der ved første øjekast lignede en artikel, men som ved nærmere eftersyn viste sig at være en reklame for et eller andet produkt. Det var påbudt, at der oppe i hjørnet stod ’Annonce’, så man kunne se det, men hele artiklen kunne være sat op med typografi og spalter på nøjagtig samme måde som siden overfor, hvor der var rigtige artikler.

Sådan er det ikke længere. De traditionelle luderspalter findes stadigvæk, men siden overfor er i mellemtiden blevet til en luder. Ligeledes er journalister og redaktører blevet til ludere. Deres alfonser er at finde i ejer- og interessentskabet hos medierne. At de inkasserer penge på prostitutionen er det mindste. Hovedformålet er at lukke den propaganda ud, som de har brug for til deres lidet charmerende formål: krig, udplyndring, dominans, undertrykkelse, terror, magt, folkemord. Til det formål har de brug for en mellemhandler, en luderinstitution, der kan fortælle en løgn på alle de måder, en løgn kan fortælles på: lodret, vandret, sidelæns, på skrå og på hovedet.

Findes der så ikke længere ægte, uprostitueret journalistik? Selvfølgelig gør der det. Men kun i eksil. Død over journalistikken – journalistikken længe leve!
Og så det lange …

—– o —–

Download OVERETAGEN som PDF

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *